Пазарите реагираха положително на събитията в Гърция и Италия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 12.11.2011
524
Курсът на еврото спрямо долара се повиши с 1,4 цента на борсата в Ню Йорк, след като Гърция, Италия и Португалия направиха още една крачка към изпълнението на рестриктивните си планове за предотвратяване на банкрут. След добрите новини от Европа еврото поскъпна до 1,3739 долара след стойност от 1,3599 късно в четвъртък.

На 11 ноември Италия и Португалия приеха мерки за съкращаване на бюджетните си дефицити, а Гърция се сдоби с ново правителство, което трябва да изпълни рестриктивния план, изискван от международните кредитори срещу втория спасителен пакет за страната на стойност 130 милиарда евро.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса "Дау Джоунс Индъстриъл", "Стандарт енд Пуърс" и "Насдак" отбелязаха ръст в рамките на около 1,8-2,2% при затварянето на сесията късно в петък. О

т оцветяването в зелено печеливши излязоха основно банките, чиито акции се повишиха. Но инвеститорите като цяло остават предпазливи в покупките и продажбите, застраховайки се от бъдещи загуби при неблагоприятно стечение на обстоятелствата.

Същевременно в Япония, където е на посещение, генералният директор на МВФ Кристин Лагард коментира, че напредъкът, постигнат от гръцките и италианските политици в борбата с дълговата криза в Европа, е положителен сигнал за стабилността в тези страни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).