Пирати нападнаха кораб с българи, въоръжена охрана ги отблъсна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 26.03.2010
931
На 25 март сомалийски пирати са атакували контейнеровозът "Africa Star", съобщи информационният сайт www.odin.fm. Нападението е извършено на 350 мили от бреговете на Сомалия, в акваторията на Индийския океан.

На борда на кораба се е намирала въоръжена охрана, която е парирала атаката. След престрелката пиратите са се оттеглили и корабът е продължил по курса си. Няма данни за ранени и пострадали както сред екипажа на кораба, така и сред нападателите.

Преди почти година, на 4 април 2009 г., същият кораб отново е бил обект на атака от страна на пирати. Атаката тогава е продължила повече от 7 часа. Благодарение на бързоходността си корабът успява да избяга от обстрела на пиратите.

Корабът пътува между пристанища на Източна Африка и ЮАР и постоянно се движи в потенциално опасни води. В състава на екипажа са трима българи, шестима украинци и един румънец.

Контейнеровозът "Africa Star" е с водоизместимост 26 152 тона. Построен е през 1988 година и плава под Либерийски флаг. Оператор на съда е Therica Shipping Corp.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тръмп: Твърде късно е за нов дебат с Харис, сега избирателите са ...
Броят на загиналите във въглищната мина в Иран достигна 51 души
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).