Писали писмо и на папата за отвлечените моряци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 20.04.2010
987
10 украинци има на борда на отвлечения кораб „Ейжън Глори". Моряците са от Одеса, Керч, Севастопол, Полтава и Комсомолск. Корабособственикът не се е разбързал с освобождаването на кораба, смятат роднините. Според руските медии на роднините е било забранено да се обръщат към медиите. Търпението на хората обаче е преляло чашата, разказва тамошни вестници.

„Това е вторият му рейс. Сина ми го е хванало желязото, нищо не искаше да говори", спомня си Елена Мелника, майка на моториста Михаил Коцюбенко на 24 години. Младежът позвънил на 3 януари и се опитал да създаде впечатление, че няма никакъв проблем. „Аз му казах: Синко, всичко знам. А той отвърна: Всичко е наред, мамо, не се вълнувай. Взел съм си биричка и си пийвам", спомня си Елена. Тя обаче не вярва, че на борда има бира.

„Неотдавна сънувах страшен сън - в квартирата ми дойдоха родителите ми и плакаха много. Пристигна и Саша, но не ме позна. Много се изплаших. Какво означава това", заявява Ана, жена на механика Александър Вирмия. Дъщеричката на Анна и Саша - Ева, е на 2,5 годинки и всеки път, като види самолет в небето, пита дали там не е татко й.

Тези дни малката Ева попитала: „Как вървят преговорите?" Тя е малка, но разбира и е много тъжна, разказва майка й. „Какво ни остава, освен да бомбардираме с писма министерството на външните работи, президента, Елизабет II, а дори и на папата писахме", обяснява съкрушената Анна.

Роднините са много разтревожени, че от месец от децата им няма нито едно телефонно обаждане. Мълчи и корабособственикът.

„Така че нещата там са много зле", смята Светлана, съпруга на втория механик Арсений Маринчук. „Изглежда напълно са забравили за нас. Сякаш са поставили своите интереси над тези на живота на моряците", твърди Светлана.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (149):
07.10.2010 Вторият екипаж на "Панега“ се завърна от Момбай
17.09.2010 БМФ оборудва корабите си с паник стаи
16.09.2010 Моряците от отвлечения Панега се прибраха у дома
15.09.2010 Министър Младенов посреща моряците от "Панега" в 19 часа на летището
15.09.2010 Кирил Домусчиев: Успяхме да направим и невъзможното за българските моряци
15.09.2010 Тази вечер кацат 15-те моряци от "Панега"
Още новини от Международни новини:
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Плитко земетресение от 4,1 по Рихтер разтърси Сицилия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).