Спасиха български моряк от потънал автомобиловоз

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 06.12.2012
580
Един български моряк е бил спасен снощи, след потъването на автомобиловоза BALTIC ACЕ.

Корабът потъна на около 25-30 морски мили от бреговете на Ротердам, след колизия с плаващия под флага на Кипър контейнеровоз, CORVUS J. След стартираната от холандските власти операция, бяха спасени 13 моряци. Все още по междинна информация, се издирва другата част от екипажа.

"Очакваме в рамките на ден, два, българският моряк да се прибере", каза управителят на Стамко Ейджънси, к.д.п. Тодор Цонков.

Корабите са се сблъскали в Северно море, при изключително тежка обстановка, съобщава се за силен валеж, придружен със силен вятър. Контейнеровозът CORVUS J е плавал към Антверпен. Автомобиловъз BALTIC ACE е извършвал преход към Котка. Все още не е известно колко автомобила е имало на борда на потъналия кораб.

Властите в Холандия съобщават, че корабът е потънал "бързо след колизията". Контейнеровозът, под собствен ход, се е включил в търсенето на моряците от BALTIC ACE.

Хеликоптери са изтеглили от водите 13 моряци, успели да се евакуиран на спасителни плотове. Открити са телата на четирима моряци. Все още в неизвестност са седем души. Съобщава се, че водата в района е 10 градуса.

Не е имало други български моряци на борда на потъналия кораб.

Кораб CORVUS J е понесъл значителни щети, съобщиха от холандската брегова охрана. На борда му има 12-членен екипаж. Няма опасност за моряците и кораба.

Източник: Maritime.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).