Стрелецът от Люистън продължава да се издирва: Училищата в града и близките райони ще останат затворени

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
09:16 / 26.10.2023
792
Стрелецът от Люистън продължава да е на свобода: Училищата в града и близките райони няма да отворят. 

Докато полицията продължава издирва стрелеца от Люистън, убил най-малко 22 души, местните училища обявиха, че ще отменят часовете в четвъртък.

"Остават много неизвестни в момента. Информацията се движи бързо, но не винаги е точна. Моля, продължете да се подслонявате на място или отидете на безопасно място. Ще продължим да ви информираме за следващи стъпки", казаха от обществените учебни заведения в публикация.

"Бъдете близо до любимите си хора. Прегърнете ги. Нашите молитви са към тези, които са загубили някого тази вечер. Нашите молитви са към всички, които работят, за да спрат по-нататъшната загуба на човешки животи", пишат те. 

Редица други близки училища и райони също обявиха, че ще бъдат затворени или ще имат отменени часове в четвъртък:

Градските офиси в Лисабон, съседен на Люистън, Мейн, където се случиха стрелбите в сряда вечерта също ще останат затворени, тъй като продължава издирването на заподозрения в две масови стрелби.

"Правоохранителните органи в окръга разследват две активни събития със стрелба. Всички градски служби ще бъдат затворени на 26 октомври. Моля, дайте приоритет на безопасността и продължете да се подслонявате на място", се казва в уебсайта на града.

Превозното средство на заподозрения Робърт Кард , идентифициран от полицията като "лице, представляващо интерес", е било локализирано в Лисабон сряда вечерта, според комисаря по обществената безопасност на Мейн Майк Сошук.

Свидетели на стрелбите в Люистън са били от всички възрасти, включително тийнейджъри, каза кметът на Обърн Джейсън Левеск, добавяйки, че общността е в шок. Обърн е град на по-малко от 4 километра западно от Люистън. Левеск обясни, че има много страх, паника и тревога сред жителите там. 

"Можете да тренирате за това, но никога не можете да сте напълно подготвен", каза той и увери, че не знае за деца сред убитите, но познава един гимназист, който е ранен. 

"Обърн и Люистън са рамо до рамо, само една река ни разделя. Взети заедно, нашето население е около 60 000 души. Не можете да не познавате хора, които познават някого, така че това ще се отрази на всеки ъгъл на нашата общност", заяви кметът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
28.10.2023 Как да действаме при масова стрелба: Барикадирането и изключването на телефона спасяват човешки животи, говори Лъчезар Милушев
28.10.2023 Лъчезар Милушев: Стрелецът от Мейн е планирал всичко, средата за сигурност е променена
28.10.2023 Заподозреният за стрелбата в Мейн е открит мъртъв
27.10.2023 Намериха бележка в дома на стрелеца от Мейн, 14-годишно момче и баща му са сред жертвите
26.10.2023 Поне 18 са убитите в Мейн, "въоръжен и опасен" стрелецът-беглец е награждаван военен
26.10.2023 ФБР е по петите на стрелеца от Мейн, убитите са поне 16 души
Още новини от Международни новини:
Иво Инджев: Орбан иска от Украйна да капитулира
Премиерът: Във Вашингтон ще предложа България да бъде посредник н...
10 българи са спасени от аварирала ветроходна лодка край гръцкия ...
Мицкоски: Българската пропаганда се възползва от вакуума в Албани...
Президентът Радев е на посещение в Гърция
Тръмп спечели частична победа: Върховният съд на САЩ реши, че има...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).