Студенти от ВСУ учат в Истанбул

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:21 / 06.06.2011
863
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
30 магистри от първата във ВСУ "Черноризец Храбър" международна магистърска програма "Бизнес лидерство в глобална среда" и 10 отличили се студенти от специалността мениджмънт на туризма проведоха 5-дневен стаж в бизнес организации в Истанбул.

Българските младежи бяха посрещнати от мениджъра на артхотел "Истанбул" Намик Каракилик. Бъдещите бизнесмени се запознаха първо с характеристиките на известния хотел, който посреща гости от над 25 държави. Поради стратегическото си разположение - 15 минути пеш до Капалъ чарши и 20 минути пеш до "Св. София" и Синята джамия, основна целева група за хотела са търговците, идващи за сключването на бизнес сделки. Благодарение на турския турагент Мустафа Гюлер студентите имаха възможност да наблюдават и анализират обслужването и в четиризвездния хотел "Ястор" и в култовото за Истанбул заведение "Гар мюзик хол".

В рамките на международната магистърска програма "Бизнес лидерство в глобална среда" студентите имаха за цел да проучат и анализират външната среда, в която оперират съответните бизнес единици, и на базата на аналитичното открояване на характерните белези на вътрешнофирмената им структура и организация да оценят силните и слабите страни в дейността им и да формират стратегически алтернативи по отношение бъдещото развитие.

Ръководителят на стажа доц. д-р Миглена Темелкова подари на собственика на "Гар мюзик хол" плакет на ВСУ "Черноризец Храбър". От днес всеки, който посети "Гар мюзик хол", може да види знака на ВСУ, поставен в специалната изложба на подаръците на заведението.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).