Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Световният македонски конгрес: Основата на България е Македония
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 10.05.2013Коментари (14)918
© Bulfoto
Охрид
Антимакедонизмът на София представлява антибългарска държавна политика, това се посочва в позиция на Световния македонски конгрес (СМК) оповестена от неговия лидер Тодор Петров. По повод изявлението на премиера и министър на външните работи на България Марин Райков, че "България признава независимостта на Македония, но има исторически реалности, които Македония трябва да признае", Световният македонски конгрес (СМК) посочва, че македонците, както и целият свят, признават историческите реалности, че България беше в съюз с фашистка Германия и с комунистическа Русия. За съжаление, ако и днес България да е член на Европейския съюз то:

- София все още е заложник на фашизма и комунизма;
- Не признава македонците в цялост, нито в Македония, а още по-малко, в България;
- Не уважава решенията на Европейския съд за човешки права за правото на македонците на сдружаване и на мирен протест;
- Не се е извинила за депортацията на 7144 македонски евреи в нацисткия лагер Треблинка в 1943 г. по време на българската окупация на Македония през Втората световна война;
- Все още не се е извинила за геноцида над македонците през Балканските войни през 1912 - 1913 г.

Тази история и истина за България не може никога и с нищо да се ревизира.

За СМК е точно изявлението на българския премиер и министър на външните работи Марин Райков, че "македонците и българите са един народ, че делят обща езикова традиция, една и съща история и минало", но е затова, че основата и на България е Македония. Затова, защото в България "има всичко, само българи не". Тъкмо затова Македония завинаги ще бъде неизживяната романтика за България. При тези условия, македонци и българи като политическа нация, може и да отпразнуват някои дати, събития и личности в Охрид и в Търново.

СМК изразява разочарование от наричането на държавата Македония от българския премиер и министър на външните работи като "бивша югославска република" и смята, че отношението на софийските власти с презрение и омраза към македонците и държавата Македония руши добросъседските отношения на Балканите.

СМК смята, че антимакедонизмът на София представлява антибългарска държавна политика; той не е в интерес на мнозинството македонци, които като български граждани, живеят на територията на цяла България.

София единствено трябва да приеме, че неин западен съсед е държавата Македония; че македонците съществуват като собствен етнос и че македонският литературен език е различен от българския литературен език като кодифицирана форма на някои от македонските диалекти.

СМК смята, че не стои въпросът дали македонците са българи, а дали има български гражданин без македонски корени.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
0
 
 
БЪЛГАРИТЕ са били македонци остава и гърците и албанците да са такива-македония е дело на ТИТО-СТАЛИН-ГЕОРГИ ДИМИТРОВ---
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
0
 
 
Белград и Москва прилагат към Скопие политика: "Разделяй и владей !" и "Колкото по-далеч от ЕС т.е. по-зле, толкова по-добре !" Тъй че провокативното присвояване на българска и гръцка история и финансирането с руски пари на "македонско-мегаломански" скулптурни проекти на исторически герои на тези народи, бягството от подписване на договор за добросъседство с Бългрия, съвсем не са случайни !
+1
 
 
На тези макета не знам с какво са им промивали мозъците,ама ще е било с нещо доста силно и ефикасно.Аз съм за по-строги мерки от страна на нашата държава към тези самозванци,даже ако трябва да скъсаме и дипломатическите си отношения с тях,не ни трябват такива индивиди,нито за търговия нито за приятели,да ги игнорираме и това е.
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
+3
 
 
Вселенският Коминтерновски Събор поднася своето извинение към Човечеството за това, че при клонирането на галактична "македонска" нация от българския народ е допусната непростима грешка в дозирането на хромозома, определящ интелектуалната недостатъчност.
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
+3
 
 
Не признават,че сме един народ,четете между редовете.Най-малкото пък Тодор Петров,доказан македонист,лъжец и българомразец.Когато е наложена македонската нация 1944-45,много сърби и власи сменят имената си на "ски" и приемат македонизма.Който е с български корен го потискат.Как да на обичат тези хора?
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
+1
 
 
Брей колко са умни ! Направо имат акъл за раздаване!
+5
 
 
Ааааа Световен Македонски Конгрес така ли ? Да не се събират македонци от цялата галактика за този конгрес ? Брех мама му стара, никой не ги пита, те комплексираните макета сами си отговарят...ама все пак са най-голямата област в България !
+1
 
 
У Македоня има зито као дренки... Цялата им работа е такава
+2
 
 
Ами?! Само това ли, а защо не на вселената да са основа макитата, защо не на динозаврите да са предци...тц.тц....
Aнонимен
на 10.05.2013 г.
+5
 
 
Докато признаят, че са част от България, може вече да са станали АЛбанци!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: