Точат пари от данъци в САЩ през България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 09.11.2013
806
Данъчните власти на САЩ изплатили през финансовата 2011 г. почти млрд. на крадци на самоличност, които подавали фалшиви молби за връщане на надвзети данъци, предаде АП.

В чужбина най-много пари били пратени на измамници в Канада, следвани от България, Ирландия, Китай и Литва .

България обаче води листата по брой молби за връщане на надвзети данъци - 701, след кражба на самоличност. Литва пък е уникална с това, че от 676 молби 655 са от един и същи адрес в град Каунас. В Китай пък от 443 от един адрес в Шанхай са 343.

В САЩ също се подвизават крадци на самоличност. На такива с адреси в Маями, щата Флорида, са възстановени над 7 млн.

Американските данъчни власти са подобрили уменията си да откриват крадци на самоличност, но пък измамниците стават все по-агресивни, се посочва в доклада на главния инспектор на финансовата администрация. Спрени са опити за връщане на млрд., на крадци на самоличност, докато година по-рано сумата е била млрд. Въпреки това на измамници са платени ,6 млрд., но това е с ,6 млрд. по-малко отколкото през финансовата 2010 г.

Крадците на самоличност използват данните на лица, които не трябва да подават данъчни декларации, като непълнолетни, много възрастни и дори починали хора. Друг метод е да попълват молби до данъчните за възстановяване, преди реалният собственик на идентификационния номер да го е направил.

Друг доклад посочва, че въпреки усилията на властите към юни тази година, докогато е кампанията за плащане на данъци, са установени 1,6 млн. случаи на кражба на самоличност, докато през 2012-а те са били 1,2 млн.. Повечето засегнати нямат представа, че са потърпевши, докато не отидат в данъчното, и разберат, че идентификационният им номер вече е използван.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).