Туризмът в Гърция е пред гибел, българският трупа дивиденти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 22.05.2010
612
Настъпващото лято в Гърция ще е безлюдно и бездоходно за местните предприемачи. Такава е прогнозата на специалисти от туристическия сектор в Европа, цитирани от Дойче веле. Причината е, че ако допреди година името на южната ни съседка се е свързвало с мисълта за добре прекарана морска ваканция, сега то е синоним на дълбока криза и непрестанни протести, блокиращи цялата страна.

Според експертите най-лошото в цялата ситуация е, че Гърция би трябвало да рзчита именно на туризма, за да се измъкне от дълбоката си рецесия. Хотелиери и собственици на заведения в цялата страна и особено в столицата Атина, където протестите са най-чести и необуздани, се оплакват, че все по-малко туристи се възползват от услугите им.

Статистиката показва, че броят на английските заявки за почивка в Гърция е намалял с 24%, а на германските с 30%. Освен това туроператорите притискат гръцките хотелиери да намалят цените си с 20 на сто. Засега стачките не се отразяват върху правителствената програма за строги икономии, но влияят негативното върху туризма, което от своя страна ще намали постъпленията в държавната хазна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Плитко земетресение от 4,1 по Рихтер разтърси Сицилия
Стартира глобална информационна кампания за горите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).