Убиха втория по значение човек в "Ал Кайда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:55 / 28.08.2011
606
Вторият по значение водач на "Ал Кайда" Абдел Рахман ал Атия е бил убит тази седмица в Пакистан, заяви пожелал анонимност високопоставен представител на администрацията на САЩ. Абдел Рахман ал Атия е либийски гражданин. Бил е смятан за оперативния лидер на "Ал Кайда", преди да стигне до второто място в ръководството й след смъртта на Осама бин Ладен през май.

След убийството на Бин Ладен американски официални лица заявиха, че още няколко убийства или залавяния на високопоставени членове на мрежата може да пречупят гръбнака на "Ал Кайда".

Смъртта на Атия е огромна загуба за "Ал Кайда", защото лидерът на организацията Айман аз Зауахири много разчиташе на него за управлението й, особено след смъртта на Бин Ладен. Той ще бъде много труден за заменяне, отбеляза източникът.

Източникът от администрацията на Обама уточни, че Абдел Рахман ал Атия е бил убит на 22 август в пакистанския племенен регион Вазиристан. Същия ден там беше нанесен удар с американски безпилотен самолет.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).