Унгария подкрепя пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 31.08.2024
1363
Унгария подкрепя присъединяването на Румъния и България като пълноправни членове на Шенгенския граничен режим на ЕС, е заявил Пал Жигмонд Барна държавен секретар в Министерството на европейските въпроси на Унгария, по време на дискусия в Търгу Муреш на 30 август, предава The Budapest Times.

"Присъединяването на двете страни към Шенген е от ключов национален и европейски интерес", е добавил той ие коментирал, че Румъния и България са изпълнили всички предварителни условия.

Пал Жигмонд Барна е заявил, че "бързите и несигурни действия" на някои държави членки на ЕС по отношение на двете страни показват "използването на двойни стандарти в общността".

Той е коментирал още, че Румъния е завършила развитието на пътната си инфраструктура в близост до унгарската граница и пълната интеграция на страната може да "открие ново измерение" в развитието на железопътната инфраструктура. Пълноправното членство на Румъния в Шенгенското пространство ще бъде от решаващо значение и за отношенията между Унгария и унгарското малцинство в Румъния, е добави той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (540):
06.09.2024 Експерт: Неприемането ни в Шенген доведе до километрични опашки по
границите
22.07.2024 Заместник-министър Темелакиев: България ще продължи да допринася за укрепване на взаимното доверие и доброто функциониране на Шенген
11.07.2024 В МВнР обсъждаха членството ни в Шенген заедно с представител от ЕК
08.07.2024 Министър Петко Николов каза колко точно милиона загуби има България заради забавянето на пълното й присъединяване към Шенген  
27.06.2024 Калин Стоянов: Оптимист съм, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница
18.06.2024 Обещания към България и Румъния и слоган, вдъхновен от Тръмп: Унгария поема председателството на Съвета на ЕС
Още новини от Международни новини:
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Тръмп е "в безопасност", след като е имало изстрели в близост до ...
Скъсана язовирна стена в Чехия, загинали в Румъния: Европа е изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).