Ураганът "Айрийн" връхлетя Северна Каролина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:13 / 27.08.2011
1405
Ураганът "Айрийн" достигна американския щат Северна Каролина, предизвиквайки безпорядък и събаряйки електропроводи и започна потенциално катастрофалното си придвижване на север по Източното крайбрежие на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Ураганът е достигнал района, .близо до най-южната точка - Кейп Лукаут на бариерните острови на щата.

Националният център за наблюдение на ураганите съобщи, че чудовищната буря е отслабнала до известна степен, но въпреки това ветрове със скорост 130 км/ч се стовариха върху брега близо до Джаксънвил, северна Каролина, тази сутрин. На моменти напорите на вятъра достигнаха 151 км/ч, съобщиха информационните агенции.

"Айрийн" продължава да бъде голяма заплаха за жителите на населените места по пътя си, предупредиха метеоролозите. "Характерното за тази буря е нейният мащаб и продължителност, а не толкова скоростта на вятъра," заяви за АП Майк Бренън от центъра за наблюдение на ураганите.

След Северна Каролина според прогнозите ураганът ще премине през Източното крайбрежие през уикенда, наводнявайки части от Вашингтон, Ню Йорк и Бостън.

Дори преди същинското връхлитане на урагана, над 26 хиляди души останаха без електрозахранване. От информационния център съобщиха, че 7381 души са настанени в 81 временни убежища. Силни ветрове и проливни дъждове се изляха над крайбрежната част на щата Северна Каролина, предава CNN.

Ураганът вече предизвика отмяна на стотици полети, безпрецедентно затваряне на метрото в Ню Йорк и задължителна евакуация в части на мегаполиса.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
30.08.2011 44 станаха жертвите на урагана "Айрин"
29.08.2011 Щетите от урагана "Айрин" са значително по-малки от очакваното
29.08.2011 Ню Йорк се съвзема след "Айрин"
28.08.2011 Ураганът "Айрин" удари Ню Йорк, поне 7 души са загинали
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).