ВМРО иска Радев да свика Съвета за национална сигурност заради ситуацията в Близкия Изток

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
11:38
263
Предвид случващото се в Близкия изток от ВМРО смятаме, че КСНС трябва да бъде свикан незабавно. Призоваваме президента в най-кратки срокове да свика Съвета, заради засилващото се напрежение в Близкия изток. Това призовават от партията.

Ето какво допълват от пресцентъра на политическата формация:

Сигурността на гражданите и държавата е над всичко. Това, че сме в предизборна кампания, не би трябвало да е аргумент да не се свика КСНС, защото провеждането на избори в България трябва да се случи в обстановка, която защитава сигурността на държавата ни и на българите.

КСНС трябва да направи задълбочена оценка на потенциалните рискове и да бъде повишено нивото на сигурност. Напрежението в Близкия изток върви към пълномащабна война, в която могат да бъдат въвлечени редица територии, държави и организации. България се намира в контактната зона на Изтока и Запада и рисковете са по две направления - ислямски тероризъм и увеличение на мигрантския натиск.

Вчера отново имаме случай на десетки задържани мигранти на АМ "Тракия“. От обществото се укрива от месеци реалната бройка задържани, които са преминали нелегално държавната ни граница. След изборите в Австрия очакваме да започне процес по връщане на мигранти от Австрия към България по споразумението, подписано от кабинета "Денков-Габриел“.

В условия на бързо разгарящ се конфликт в Близкия изток рисковете за сигурността в България са непредвидими. От ВМРО смятаме, че тежковъоръжени части на Жандармерията трябва да бъдат разставени за охрана на рискови публични места. Трябва да бъде засилена сигурността по границата с Турция, като граничните власти използват цялата, позволена им от закона сила, за да възпират опитите за нелегално преминаване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (129):
02.10.2024 "Български възход": Единственото решение за Близкия Изток е мирни преговори
02.10.2024 МВнР осъжда продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел: Още 25 българи са заявили готовност да се евакуират от Ливан
02.10.2024 Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели сме
мерки
02.10.2024 Премиерът Главчев свиква Съвета за сигурност към МС
02.10.2024 Запрянов за ситуацията в Близкия Изток: Надявам се да не се стига до пълномащабна война. Това ще бъде най-лошият сценарий
02.10.2024 Димитър Главчев за евакуацията на българите от Бейрут: Не мислете само, че е въпрос на късмет
Още новини от Международни новини:
МВнР осъжда продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел: Ощ...
Димитър Главчев за евакуацията на българите от Бейрут: Не мислете...
Борисов осъди остро атаката на Иран срещу Израел: Съществува риск...
Проф. Чуков за Близкия Изток: Сблъсъкът не е само двустранен, тов...
Българин в Израел: Бях в супермаркета, когато чухме сирените
Почина легендарен американски актьор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).