ВСУ на второ място сред българските университети в световна класация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 12.09.2012
721
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ВСУ е на второ място сред българските университети в световната уеб класация Raniking Web of Universities.

Четиринадесетото издание на световната уеб класация на университетите от юли 2012 г., включва 21 хиляди висши учебни заведения по света, класирани според тяхната академична и изследователска работа, престиж и международно присъствие.

В графата за българските университети Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" се нарежда на второ място по критерия влияние в интернет пространството, който отразява броя връзки към сайта от външни независими сайтове. Този критерий има най-голяма тежест при формирането на общата оценка - 50% от крайния резултат.

Докладът представя резултатите по четири показатели: присъствие, което се измерва с обема на публикуваната информация в уеб сайта; влияние, изградено на връзки към сайта; брой на документите, които са публикувани
за свободен достъп и документи, които са най-често цитирани. Целта на класацията е да насърчи развитието на уеб сайтовете на университетите и актуалното им съдържание, както и да подпомага инициативи за свободен достъп, електронен достъп до научни публикации и други академични материал. Уеб показателите са реален критерий за оценка на работата на всеки университет в тази посока, защото не се основават на броя на посещенията или дизайна на страницата, а на ефективността и видимостта на университетите в глобален мащаб.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Български и руски мафиоти действат в Северна Гърция и налагат кон...
Плитък трус до границата с България: Серия от земетресения разтър...
Мохамед Халаф: Има голяма заплаха за сигурността на всяка държава...
И последната отсечка от АМ "Европа" вече получи разрешение за стр...
МВнР осъжда продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел: Ощ...
Димитър Главчев за евакуацията на българите от Бейрут: Не мислете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).