Варненец зае висока позиция в Европейския парламент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:37 / 23.07.2024
1542
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев беше избран за заместник-председател на Комисията по правни въпроси (JURI) в Европейския парламент. Номинацията му за поста беше приета с пълно единодушие.

"Правната рамка е фундаментът, върху който се реализират политиките, затова ще продължа да работя за подобряването ѝ. Само с ефективни правила, които са адекватно приложими в съвременната динамична среда, можем да отговорим на очакванията на всички граждани на ЕС за повече сигурност, стабилност и икономически растеж“, коментира след вота българският евродепутат, който е юрист с дългогодишен опит и доктор по гражданско право.

Той изказа благодарност към колегите си за гласуваното доверие и уточни, че през новия мандат остава член и на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) и Комисията по петиции (PETI).

Д-р Емил Радев е евродепутат от ЕНП/ГЕРБ от 2014 г. През юли 2019 г. бе избран за заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент. Член бе на комисията по петиции и на делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС и заместник-член на комисията по правни въпроси и на делегацията за връзки с Корейския полуостров. Евродепутатът също така бе и зам.-председател на интергрупата за защита на животните в Европейския парламент.

Емил Радев е роден на 26 март 1971 г. във Варна. Народен представител от ГЕРБ в XLI и XLII народно събрание на Република България. Възпитаник на I езикова гимназия - Варна, владее немски, руски и английски език. Юридическото образование получава в Икономическия университет във Варна с магистратура по Публична и териториална администрация във Варненския свободен университет. Докторант по Гражданско и семейно право към Нов български университет.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Тръмп е "в безопасност", след като е имало изстрели в близост до ...
Скъсана язовирна стена в Чехия, загинали в Румъния: Европа е изпр...
"Заговор за убийството на Мадуро": Венецуела арестува граждани на...
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...
Македонски медии: "Делегацията на Силяновска бе посрещната в Софи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).