Варненски капитан получи награда на Американската брегова охрана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:35 / 07.09.2011
918
С награда на Американската брегова охрана за обществена дейност бе удостоен днес български капитан, с решението на който през лятото на тази година в американски води са спасени 6-тима кубински емигранти. На церемония във Варна капитан Димитър Добрев днес получи диплом и знак с емблемата на бреговата охрана на САЩ, и бе поздравен от Марк Андерсън - военноморско аташе към американското посолство в България.

"Не съм очаквал почести и други признания за действията - моите и на екипажа. Тази награда не е лична, защото капитанът не може без екипажа си", каза капитан Добрев и разказа накратко за случилото се през юни. В един от дните тогава, когато корабът пътува от Бронсуик до Хюстън, рано сутринта първият помощник - капитан съобщава за плавателен съд със шестима души на борда. Същите подали сигнал за бедствие.

"След като ги качихме на кораба , 6-тимата кубинци бяха щастливи, защото сметнаха, че ние ще ги заведем в Америка", сподели още кап. Димитър Добрев. По негови думи за кубинците е имало риск, тъй като са плавали с водно колело в изключително окаяно състояние и пригодено за лодка с помощта на шперплат. Имали са вода, но не и храна, и са били много изтощени. След предаването на кубинците на бреговата охрана, екипажът е продължил по пътя си, спазвайки разписанието на следвания курс.

Източник: Радио "Варна"


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).