Замислят индустриална революция в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:15 / 12.10.2012
536
Европейската комисия представи планове за революция в индустриализацията на Европа и подсилването на икономическия растеж.

"Нашата цел е индустрията да представлява 20% от БВП в Европейския съюз през 2020 г., в сравнение със сегашните 16,6%" - обяви еврокомисарят по промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, цитиран от АФП и "Дневник".

Таяни отчете като грешка опита на европейските институции да поставят акцента в икономиката върху секторите на финансите и услугите и посочи, че ЕК трябва да убеди правителствата да обърнат тенденцията към промишлеността. Той призна, че Брюксел може да съветва, но не и да налага позицията си.

Въпросът ще бъде обсъден по време на разговори между министрите на промишлеността в Люксембург в четвъртък. Целта на предложението е насочване на инвестициите към ключови сектори като усъвършенстване на производствени технологии за екологично чисто производство, пазарите за продукти на биологична основа, устойчивата промишлена политика, строителството и суровините, екологично чистите превозни и плавателни средства и интелигентните електроенергийни мрежи.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Тръмп е "в безопасност", след като е имало изстрели в близост до ...
Скъсана язовирна стена в Чехия, загинали в Румъния: Европа е изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).