Пуснаха двама от тримата англичани, отглеждали марихуана
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 31.07.2009Коментари ()991
© Impact Press Group
Варненският окръжен съд пусна двама от тримата англичани, задържани за отглеждане и разпространение на марихуана. При спецакция на полицията проведена в аксаковските села Климентово и Осеново във вторник органите на реда задържаха трима граждани на Великобритания. Те бяха обвинени в производство и разпространение на наркотични вещества.

Тогава полицията обяви, че в частен дом в Осеново е намерила и иззела 104 саксии и около 30 кг изсушен канабис. Вчера прокуратурата все още не разполагаше нито с точната бройка на конфискувания индийски коноп, нито с данни за количеството упойващо вещество съдържащо се в иззетата марихуана. Разследващите органи не бяха проверили и харддиска на конфискувания лаптоп, както и съдържанието на намерения при извършените обиски GSM телефон. Прокуратурата не успя да представи пред съда и свидетелство за предходна съдимост на обвиняемите.

Вчера в съдебната зала влязоха само двама от задържаните преди дни трима английски граждани. В последствие стана ясно, че единствената жена в групата Мишел Ууд е била освободена от ареста срещу подписка. По-късно, в хода на съдебното заседание по разглеждане искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на останалите двама британски граждани, ареста напусна и соченият за тартор на групата 45-годишен Мартин Тийг. Срещу гаранция от 30 000 лв. и забрана за напускане на страната Тийг бе освободен. Наровете във варненския арест остана да търка само 31-годишният Майкъл Джоди. Именно той - единствен бе заловен в къщата в Осеново, в която бяха открити наркотичните вещества. По време на съдебното заседание стана ясно, че Джоди е пристигнал в България в началото на май, за да заработва като строител във фирмата на неговия сънародник Мартин Тийг, за което е получавал заплата от по 100 лв. седмично.

Източник: в. "Позвънете"




Още по темата: общо новини по темата: 2
05.08.2009 »
28.07.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pusnaha-dvama-ot-trimata-anglichani-otglezhdali-marihuana-102822
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.