Пенсионери масово припадат по улиците на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 04.08.2009Коментари ()886
© Varna24.bg
9 души са припаднали по улиците на Варна във вчерашните жеги. Това съобщи зам. -шефката на Спешния медицински център в морската столица д-р Антоанета Касабова. "Всички колабирали са все възрастни хора. Припадат на обществени места, пред блокове, по детски площадки", уточни д-р Касабова. Жегата не е понесла на пенсионерите, тъй като в повечето случи е била съчетана с други заболявания. Д-р Касабова допълни, че вчерашният ден е бил много наситен на спешни случаи. По думите и, през тези дни са се обострили хроничните заболявания.

Двама пациенти са приели в Клиниката по токсикология към Военоморска болница Варна през изминалото денонощие. Единият пациент е бил ужилен от пчела. Инцидентът е станал в рамките на града. Това съобщи шефката на Токсикологията д-р Снежа Златева. Пациентът е получил алергичен шок пет минути след ужилването. Д-р Златева напомни, че хората които са наясно, че имат алергии към жилещите насекоми е желателно да носят в себе си автоинжектор, който да си поставят сами, докато чакат медицинска помощ.
Причина за престоя на другия пациент в Токсикологията е станал алкохолът. 39 -годишен мъж е припаднал след употребата на концентрат. Човекът е с диагностицирана хронична епилепсия. Поредната чашка е предизвикала болестта му и той е колабирал с пяна на уста.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pensioneri-masovo-pripadat-po-ulicite-na-Varna-103347
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.