След земетресението морето изхвърли удавена жена, спасиха от мъртвото вълнение двама мъже и дете
Автор: Екип Varna24.bg 11:51 / 06.08.2009Коментари ()2437
© Varna24.bg
След земетресението в Черно море още в късния следобед в морето излезе мъртво вълнение, което тегли навътре от брега. След работно време в 17,40 часа на 5 август /сряда/ на Южния плаж във Варна спасителите извадиха млад мъж и малко дете, които попаднаха в капана на мъртвото вълнение, което ги теглеше навътре в морето. За щастие медицинските екипи на ДКЦ I "Света Клементина" са останали и след работното време и след бързата им намеса инцидентът е предотвратен и пострадалите се отървали само със силна уплаха без да се наложи транспортирането им до болница, съобщи управителят д-р Иван Иванов. За съжаление обаче в 20,30 часа вечерта морето е изхвърлило на брега с атракционите в курорта "Свети Константин" удавена жена на видима възраст около 30 години, чиято самоличност все още не е установена. Никой не знае кога точно е влезнала в морето и дали е била сама или с придружител, като смъртта е установена от пристигналите екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, каза още д-р Иванов.

В четвъртък - 6 август, около 10,30 часа на плажа в "Кабакум" отново мъртвото вълнение е теглило навътре мъж с инициали Н. И. на 56 години от София. В продължение на няколко минути четирима души са се борили с бурното море, за да го извадят от водата. Веднага са се намесили медицинските екипи на ДКЦ I "Света Клементина". След прилагането на необходимите реанимационни мероприятия и включването на системи с медикаменти, мъжът е върнат към живота. Извикана е линейка на "Бърза помощ", която го е транспортирала до МБАЛ "Света Марина" без опасност за живота. Инцидентите са станали при изключително бурно и коварно море при вдигнат червен флаг. Д-р Иван Иванов предполага, че силната вълна е вследствие на станалото в сряда земетресение, тъй като специалистите обясняват, че такава ситуация е закономерно явление след по-силен трус на земята. Управителят на ДКЦ I "Света Клементина" д-р Иван Иванов предупреждава всички плажуващи да не влизат във водата и особено да избягват за къпане неохраняемите зони и да са предпазливи след работното време на спасителите и медицинските екипи, за да се избегнат нежелани тежки инциденти.




Още по темата: общо новини по темата: 31
22.11.2010 »
20.08.2010 »
18.03.2010 »
24.08.2009 »
24.08.2009 »
19.08.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Sled-zemetresenieto-moreto-izhvurli-udavena-zhena-spasiha-ot-murtvoto-vulnenie-dvama-muzhe-i-dete-103794
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.