Интересно забавление за малчугани предстои във Варна
Автор: Пламена Николова 12:16 / 21.09.2021Коментари ()1579
© Фейсбук
Интересно забавление за малчугани предстои във Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите от Арт Работилничка Златни ръчички с ръководител Дарина Вашева. Приключението е предвидено за 23 септември от 17.15ч. зад чешмичката срещу входа на "Морско казино". Ето и подробностите:

"Занимание за деца вдъхновено от Валдорфската педагогика - приказка, хороводи, песни, движение и нещо за спомен!

Ще ви разкажем приказката "Слънчоглед", като заниманието е съобразено със сезоните и традициите и включва: разказана с кукли приказка, която разкрива на децата тайните на света, подвижни игри и игри в кръг, игри с пръсти, песни, творчески занимания с естествени материали, свободна игра.

Подарете на себе си и на детето си вълшебство! Във време, когато забавлението е на един клик разстояние, да не забравяме, че децата първо учат с телата си, преди да разберат с умът си.

Затова сме подготвили игри и занимания за сетивата от различни естествени материали.

Сетивото за допир ще почувства различни материали, сетивото за движение ще се наслади на подражание, равновесното сетиво-на ходене на един крак и още, и още…

Допирът със земните елементи в камъка, пръста,пясък, дърво –развиват в детето усет за граници в тялото, усет за разнообразието от форми, плътност и близост.

Игрите, в които участва елементът въздух събуждат равновесното сетиво.

Огънят стопля и подпомага жизненото сетиво. Допирът с вода развива усещането за движение, мекота, сила, действа успокояващо.

Ще разкажем приказка ,,Слънчоглед"

За да се преживее приказката по-добре и за да се преживее с повече сетивата, а не само с главата, сме подготвили творческа тематична работилница", сподели за медията ни Дарина Вашева.

Повече може да откриете ТУК.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Interesno-zabavlenie-za-malchugani-predstoi-vuv-Varna-1127259
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.