Ученичка от Варна се класира за национален кръг в състезание по правопис на английски език
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 01.04.2022Коментари ()1312
©
На 26 март 2022 г. /събота/ от 11:00 часа в Благоевград, Сливен, Ловеч, Пловдив, Разград и София (2), а на 24 март и във Варна, се проведоха регионалните кръгове от Дванадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Във Варна премериха сили в спелуването ученици от Обзор, КК "Камчия“, Генерал Тошево, Варна, Добрич и Шумен.

Състезанието във Варна се проведе в зала на НУ "Васил Левски“, кв. Аспарухово

Над 3000 ученици от 209 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 24 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 16 април в София.

Учениците, които се класират за националния финал от състезанието във Варна са:

Антония Боянова Стоянова, 5 кл., СУ "Йоан Екзарх Български", Шумен

Мария Пламен Златева, 6 кл., ОУ "Панайот Волов", Варна

Яница Георгиева Илиева, 5 кл., СУ "Никола Вапцаров", Генерал Тошево

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България" и с подкрепата на Посолството на САЩ в България и на Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.

Тази година участниците се включиха в кампания под наслов Search BEEyond the obvious. Тя беше насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenichka-ot-Varna-se-klasira-za-nacionalen-krug-v-sustezanie-po-pravopis-na-angliiski-ezik-1242347
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.