Документ за платени данъци ще имате само при платени глоби
Автор: Екип Varna24.bg 16:03 / 01.02.2010Коментари ()920
От началото на годината всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за платени данъци и осигуровки, ще бъде проверен за това дали не дължи и някаква глоба. В тези случаи, клиентът се приканва да се издължи, преди да получи удостоверението или задължението се вписва в документа, съобщиха от НАП.

Ново е, че ако гражданин има неплатена глоба, с нея ще бъде намалена сумата за възстановяване - например при връщане на надвнесен данък, когато се ползват различни данъчни облекчения.

След март 2010 г. гражданите, които са натрупали неплатени глоби през годините, ще бъдат информирани от НАП по телефона, електронна поща или с есемес за просрочените задължения. Едва след като не постъпи плащане, ще бъде образувано изпълнително дело.

Инспекторите на приходната агенция вече ще могат да описват и продават имущество на длъжници, които не са платили задълженията си към държавата. Досега данъчните можеха да налагат запори и възбрани на банкови сметки, автомобили, недвижими имоти и различни вещи, но не можеха да продават това имущество на търг.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dokument-za-plateni-danuci-shte-imate-samo-pri-plateni-globi-135734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.