Събраха 3000 подписа "ЗА" рибната борса
Автор: Екип Varna24.bg 18:46 / 01.02.2010Коментари ()1221
© Impact Press Group
Търговците от рибната борса във Варна организираха подписка в защита на тържището, което беше затворено в началото на месеца от ветеринарните служби. Бъдещето на борсата, която отново работи, е неясно и десетки могат да останат без работа.
Светослав Стойнов е наблюдаващият прокурор на случая с отварянето на Рибната борса във Варна. Днес сутринта той беше избран от Районната прокуратура. След като се запознае с преписките, Стойнов трябва да назначи проверка, каза за „Черно море" говорителят на обвинителите прокурор Вяра Алексиева. Не е ясно кога във времето прокурор Стойнов трябва да се изкаже. Освен тази контролна акция за Рибната борса ще бъде назначена и общонадзорна проверка, каза Алексиева.

Както „Черно море" вече съобщи, в края на миналата седмица директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) сигнализира прокуратурата за незаконно пускане в действие на Рибната борса на Централния кооперативен пазар. Още на 4 януари РВМС разпореди на „Пазари" ЕАД да преустанови дейността заради несъответствие с ветеринарно-санитарните изксвания и липсата на удостоверение за регистрация по Закона за храните. В петък служители на РВМС съставиха 4 акта на търговци.

Прокуристът на „Пазари" Владимир Михалчев обаче бе категоричен, че дружеството ще застане зад търговците и ще обжалва всички съставени актове. Те били изрядни с плащането на наемите и не можело да ги оставят без работа. През уикенда в подкрепа на отварянето на Рибната борса стартира подписка. До сега са събрани 3000 подписа.

„С това се потвърждава прогнозата ми, че около 6000 души - клиенти и търговци, ползват и са зависими от обекта", каза Михалчев. Въпреки опасността от санкции десетина от наемателите на Рибната борса отново наредиха щандовете си. Тя развяваха фишовете с платени наеми. Даваме пари, за да ползваме борсата, а те искат да я затварят. Това влияе и на без това малкия ни оборот, жалваха се търговците. „Ще съдействаме на прокуратурата и полицията по случая. Гледната ни точка за функционирането на Рибната борса се разминава с тази на РВМС. Надявам се, че органите ще се задълбочат в случая и ще намерят смисъла в нашата позиция", заяви Михалчев. Прокуристът отново подчерта, че без наказания се разминават търговците, които продават рибни продукти на неопределени за това места, а на тези, които си плащат наемите редовно, се пишат актове.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 45
29.11.2010 »
27.11.2010 »
10.09.2010 »
10.09.2010 »
22.08.2010 »
21.08.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Subraha-3000-podpisa-ZA-ribnata-borsa-135876
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.