Постоянен арест за мъж, извършил серия грабежи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 04.02.2010Коментари ()786
© Varna24.bg
22 годишният Стефан Анг., извършил серия грабежи през януари във Варна от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. За да уважи искането за постоянен арест на Окръжна прокуратура Варна съдът се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства, които обосновават предположението, че безработният мъж е автор на два грабежа и на една кражба, извършени при условията на опасен рецидив от 3-ти до 22 януари тази година.

Всеки път младият мъж е нападал беззащитни жени. При грабежите, извършени със сила и заплахи той отнел мобилните телефони на пострадалите и наличните пари, а при кражбата отмъкнал златен синджир. Освен с тежестта на наказанията, които законът предвижда за грабеж при опасен рецидив /от 5 до 15 години затвор/ и за кражба/ от 2 до 10 години лишаване от свобода/, съдът се съобрази и с богатото съдебно минало на Стефан. Младият мъж е осъждан три пъти за кражби и за грабеж, в това число и като непълнолетен. Всичко това дава основание на първоинстанционния съд да направи извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, въпреки постоянния си адрес и семейството, за което трябва да се грижи, той би могъл да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Ако обжалва днешното определение на съда Стефан Анг. ще се яви пред Апелативния съд във Варна на 9 февруари от 11,00 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-muzh-izvurshil-seriya-grabezhi-vuv-Varna-136624
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.