20-годишна майка на първокласничка преби учителка, отърва се с глоба
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 09.02.2010Коментари ()1579
© Varna24.bg
С решение на Варненския районен съд на 21-годишната Филка Сашева бе наложена глоба от 500 лв. за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на учителка. Подсъдимата бе освободена от наказателна отговорност като и бе наложена административната санкция.

Самият инцидент е от 23 февруари миналата година. Сашева, заедно със свой родственик нахлули по време на час в класната стая на 1 "б" клас в ОУ "Отец Паисий". Още с влизането си в стаята 21-год. жена започнала да удря по лицето и гърдите учителката, като я питала защо е ударила дъщеря й (първокласничка в същия клас). Инцидентът станал пред погледа на всички деца от класа и в присъствието на друга педагожка. Веднага пред директора на училището се изяснило, че учителката не е упражнявала насилие над първокласничката, а само поставила ръка на устата й, за да не крещи в час.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че вследствие на нанесените удари на потърпевшата учителка са причинени болка и страдание, както и остра реакция на стрес.

Освен наложената глоба, съдът определи 21-годишната Филка Сашева да заплати и сторените по делото разноски в полза на държавата.

Решението на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/20-godishna-maika-na-purvoklasnichka-prebi-uchitelka-oturva-se-s-globa-141408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.