Бойните спортове - хит сред подрастващите
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 22.02.2010Коментари ()610
Бойните спортове се радват на голям интерес от подрастващите към момента, констатира Любка Тодорова, секретар на аспаруховското читалище „Просвета". По думите й, тийнейджърите масово се захващали с тренировки на най-различни бойни спортове.

Традиционно голяма част от децата предпочитат да запълват свободното си време в танцувалните школи. Интерес има както към народните, така и към модерните и спортни танци, посочи Тодорова. Тя допълни, че в хореографския отдел към читалището са обхванати най-много деца. В НЧ „Просвета" е сформиран и кръжок по шевица, както и школи по класическа йога, аеробика и каланетика.

Има интерес и към поп пеенето, разказа читалищният секретар. През последните месеци запитвания за такава школа отправили редица младежи от квартала. Имаме желание да стартираме такива занимания, но не можем да намерим ръководители, оплака се Любка Тодорова. Тя обаче не се е отказала от търсенето.

Хип-хоп танцьорите, художниците и гайдарите пък са най-многобройни сред възпитаниците на Народно читалище „Васил Левски" в едноименния квартал на Варна. На не по-малък интерес се радвала и школата по класически балет, стана ясно от думите на Добринка Добрева, секретар на културния дом. По думите й, в отделните занимания са обхванати над 200 деца.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Boinite-sportove-hit-sred-podrastvashtite-144140
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.