Ученици и учители организират тържествена заря-проверка по случай 3-ти март
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 23.02.2010Коментари ()1240
©
За втора поредна година по традиция учители и ученици от Варна организират тържествена заря-проверка в навечерието на националния празник на родината, Трети март. Малчуганите от първи до четвърти клас ще влязат в ролята на истински военен отряд и под ръководството на учителят Сашко Стоянов ще проведат тържественото посрещане в двора на VII СОУ "Найден Геров". Събитието ще се проведе от 18:30 часа на 2-ри март.

Миналата година събитието беше наистина уникално. Децата заедно разпънаха най-дългото знаме в България под съпровода на възрожденски песни и тържествена заря. Парадът на учениците беше уважен от представители на Община Варна, политици, висши военни и медии. Това е единственото по рода си мероприятие в страната, което ученици и учители организират, и в което участват заедно.

"Нека децата наистина усетят празника, да бъдат горди че са българи," коментира един от родителите на малките участници в тържествената заря. "Дъщеря ми е много развълнувана. Децата се радват и научават много за историята ни," сподели друг родител.

В момента в училището тече подготовката за събитието. Вече са раздадени над 500 покани до учители, представители на общината, кмета на Варна, военни, политици и министри от правителството. Организаторите обещават посрещането на един от най-българските празници и тази година да бъде едно незабравимо събитие, което да събуди българският дух, въпреки купищата ежедневни проблеми. Очевидно малчуганите и техните учители са си поставили доста трудна задача, но все пак вече имат опит в подобни тържества и със сигурност можем да очакваме една приятна изненада.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-i-uchiteli-organizirat-turzhestvena-zarya-proverka-po-sluchai-3-ti-mart-144581
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.