100 маси с мартеници обсаждат съда
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 24.02.2010Коментари ()13165
© Varna24.bg
100 маси за продажба на мартеници ще заемат мястото зад Окръжния съд във Варна в навечерието на женския месец. Това съобщи кметът на „Одесос" Таня Василева. Издадени са общо 400 разрешителни за продажба на мартеници на територията на „Одесос". Червено-бели конци ще се предлагат до централния подлез, „Севастопол", жп гарата, ул. „Баба Тонка", Синия пазар, хали „Шипка", градинката пред Адвентистката църква, Икономическия техникум и Руското училище. „Всички разрешителни са издадени за маси, заемащи по един и два квадратни метра", посочи Василева. „Разрешения за мартеници на Централния пазар не са давани", уточни тя. По думите й инспектори ще проверят дали някой си е позволил да продава мартеници на битака без разрешение. Проверката ще бъде извършена заради сигнал на граждани, които станали свидетели на препирня между търговците на риба до затворената борса и продавачи на червено-бели конци. Едните били категоричини, че няма да допуснат другите да им завземат територията. Шефът на „Пазари" Владимир Михалчев пък каза, че до караници не се е стигало, а по-скоро двете групи са си спретнали дискусия. От кметство „Одесос" ще проверяват как стоят нещата.

35 маси с мартеници ще задоволяват нуждите от символа, предвестник на пролетта в „Младост". 27 от тях са разположени на пазар „Младост" под бул. „Сливница". Останалите са пръснати из „Възраждане". „Издадените разрешителни за временни маси с мартеници в „Аспарухово" са 25", съобщи зам.-кметът на района Валентина Велчева. Всички продавачи са на маси от 1-2 квадратни метра и са събрани в централната част на квартала, допълни още тя.

Най-малко мартеници тази пролет ще се продават в „Приморски" и „Владиславово". В „Приморски са постъпили едва 10 молби за разрешения и всички са одобрени". Във „Владиславово" също са постъпили около десетина, като от тях вече са одобрени 4. „Предполагам, че другата седмица ще получим още молби, но по принцип при нас е по-слабо", коментира кметът на района Добромир Джиков.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/100-masi-s-martenici-obsazhdat-suda-144683
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.