Погват адвокатите менте, ще бъдат аут от съда
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 28.02.2010Коментари ()512
© Varna24.bg
С нови суперзащитени карти ще могат да се легитимират адвокатите от началото на следващата година. Целта е да се пресече фалшифицирането на документа, който дава достъп до дела в съда, както и да се гаратнира, че приносителят му е действащ адвокат, съобщиха от Висшия адвокатски съвет (ВАС). Със сегашните обикновени картонени карти се вършат чести злоупотреби от хора, които нямат общо с професията. Включително кражби на съдебни актове. Защитата на новите карти ще съдържа холограма с логото на ВАС и снимка на адвоката.

"Специалният стикер на гърба ще се саморазрушава след изтичане на една година от поставянето му. Така на всеки 12 месеца защитниците ще трябва да презаверяват документа си", каза главният секретар на ВАС Валентин Бенатов.

Адвокатските карти ще са в четири различни цвята. За чуждите защитници работещи у нас - в синьо, за българските - червен, за младши адвокати - лилав, а за технически сътрудници - зелен. Подмяната започва от лятото, като до края на февруари 2011 г. всички вписани 11 940 адвокати трябва да подадат актуални данни - адрес на кантора, адвокатски и телефонен номер.

Източник: в."24 часа"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pogvat-advokatite-mente-shte-budat-aut-ot-suda-145658
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.