Структурите на ВМРО Варна и Шумен няма да се отцепват
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 15.03.2010Коментари ()764
©
„Структурите на ВМРО-БНД във Варна и Шумен са единни и нямат намерение да се отцепват". Това заяви  Стефан Соколов, координатор на ВМРО-БНД за Варненска и Шуменска област. Той подчерта, че преди е имало опити на емисари от бившето ръководство на пловдивското ВМРО, които са обикаляли цялата страна да създават структури, но това е минало безуспешно.

Става въпрос обаче за 5 - 6 човека, които нямат голямо влияние и капацитет за създаване на структури в Североизточна България. По неговите думи, само част от членовете на организацията в гр. Петрич са присъствали на срещата в пловдивското село Царацово.

Той заяви, че новата формация прави опит да вземе името на формация, отцепила се от НДСВ преди време - „НИЕ". „Явно нямат сили да съберат 5 000 подписа, те взимат регистрацията на тази партия и бидейки стари членове на ВМРО се опитват да прикачат и съответната абривиатура, която всъщност не принадлежи никому", посочи Соколов.

Според него, отцепниците са хора, които не са попаднали в ръководството на ВМРО защото не са си вършили добре работата. Затова те са недоволни и по всякакъв начин се стремят да запазят участието си в обществения живот. „Целта на тези хора е да се задържат на власт в гр. Пловдив. Те много добре знаят, че след изборите след две години няма да могат отново да управляват", завърши Соколов.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Strukturite-na-VMRO-Varna-i-Shumen-nyama-da-se-otcepvat-149009
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.