Кметът на Балчик се среща с двама министри
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 16.03.2010Коментари ()573
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще се срещне в 14 часа днес с кмета на Община Балчик Николай Ангелов. Предмет на разговора ще бъде ремонтът на ОДЗ „Знаме на мира", филиал „Братя Мормареви" в Балчик.
Проектът бе замразен през миналата година заради блокирани средства от страна на Социалноинвестиционния фонд към МТСП. Общината и СИФ подписаха споразумение на 26 май 2009г., а стойността на проекта бе 462 170.74 лева. От тях 282 000 лева се финансират от Община Балчик, внесени са и до днес стоят блокирани от министерството.

Тема на разговора ще бъде и довършването на дома за стари хора в Балчик. Проектът бе блокиран едностранно от социалното министерство миналата година. Кметът Николай Ангелов очаква финансирането на обща стойност 700 000 лева да бъде поето от фонд „Красива България".

Утре от 14 часа кметът на Община Балчик Николай Ангелов ще проведе среща с министър Нона Караджова. В МОСВ той ще обсъди работата по проекта за канализация и водопровод, финансиран по програма ИСПА, и ще изрази недоволството на местната власт и обществеността на Балчик от бавните темпове на строителство от страна на изпълнителя. Кметът ще настоява фирмата, която полага канализацията, да започне час по-скоро възстановяване на засегнатите улици.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Balchik-se-sreshta-s-dvama-ministri-149339
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.