Правят "горещ" телефон за дупките
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 17.03.2010Коментари ()1945
© Impact Press Group
Общината смята да разкрие „горещ" телефон за дупките в града. С такова предложение за решение ще излезе работната група от съветници и представители на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура" и отдел „Инвестиционна политика" към комисията „Архитектура" в местния парламент. Това коментираха за „Позвънете" двама от участниците в групата. Идеята е да се засили контролът върху фирмите, ангажирани с поддръжката на инфраструктурата в града, поясни членът на архитектурната комисия и председател на транспортната Красимир Маринов от „Отечество". На интернет сайта на община Варна ще бъде качен и график за работната програма на трите фирми, които се грижат за състоянието на пътищата във Варна. Там ще бъдат отбелязани точно местата и сроковете за ремонта на инфраструктурните обекти, поясни от своя страна Пламен Андреев от „ГЛАС". Така гражданите ще могат да следят за качеството на работата. Те ще могат да подават и сигнали за дупки и места от градската инфраструктура, които не са включени в списъка с планираните ремонтни дейности, добави той.

Да бъде създадено общинско архитектурно бюро към отдел „Инвестиционна политика". Това е другото предложение, с което ще излезе работната група от съветници към постоянната комисия по архитектура. Така ще намалеят значително бюджетните разходи, необходими за реализацията на инвестиционната програма на община Варна, коментираха съветниците.

Местните народни избраници искат през тях да минават и всички обществени поръчки за над

1 млн. лв., които се възлагат от администрацията на кмета Кирил Йорданов. Местният парламент възнамерява да оформи и гласува решение, съобразно което тези сделки да бъдат реализирани само след изрично гласуване от страна на Общинския съвет, като за тях да се правят отделни конкурси по Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Междувременно стана ясно, че само 39 кв. м от аварийно запълнените дупки със студен асфалт не издържали на мартенския сняг. Това коментира кметът Йорданов.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 138
08.02.2011 »
04.12.2010 »
18.11.2010 »
16.11.2010 »
02.11.2010 »
27.10.2010 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Pravyat-goresht-telefon-za-dupkite-149530
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.