"Владиславово" с градинки за кучета
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 17.03.2010Коментари ()2465
© Varna24.bg
Две места в район "Владислав Варненчик" са отредени за разходки на кучета. Това стана ясно на вчерашното заседание на гражданския съвет, на което жител на квартала се заинтересува дали има намерения за определяне на подобно място. Към момента владиславовци могат да разхождат домашните си любимци в долната част на парка до подлеза на бул. "3 март" и в района зад съблекалните на стадиона.

Предстои двата района да бъдат обозначени с табели, каза кметът на "Владиславово" Добромир Джиков. Кметството поема ангажимент и за поставянето на кошчета на територията на градинките за кучета.

През тази година районната администрация ще разполага със 705 000 лева за заплати и осигуровки, като 5000 лева са предвидени за придобиване на дълготрайни материални активи. 2,7 млн. лева ще бъдат похарчени за реконструкция на ул. "Атанас Москов" до ул. "Девня". Подобрението ще улесни придвижването на жителите на района до центъра на града, както и ще улесни достъпа им до Западна промишлена зона.

Търсят се инвеститори, които на принципа на публично частното партньорство да реализират проектите за изграждане на детска градина и ясла в района, информира Джиков. Бъдещите детски заведения ще бъдат изградени в района зад пощата. Детската градина, която ще бъде за 4 групи, ще разполага и с басейн. Инвестицията в нея ще бъде от порядъка на 2,8 млн. лева. Капацитетът на яслата ще бъде за 4 групи, а инвестицията в нея - около 2 млн. лева. До две седмици ще започне работа по подмяна на неработещите улични лампи в района.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vladislavovo-s-gradinki-za-kucheta-149532
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.