Варненчета от ОДК събраха куп награди
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 22.03.2010Коментари ()1237
©
На 19 и 20 март в София се състоя Националния детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба"2010. Школа „Алегра" с ръководител Кети Арабова се представи с изпълнения на пет деца - пианисти. Сребърен медал спечели Стефан Ангелов за изпълнението на „Утеха" П. Хаджиев и „Балада" на Б. Мюлер. Журито присъди два бронзови медала - един на Виола Зайончковска за изпълнението на „Песен" от В. Стоянов и „Песента на Солвейг"от Е. Григ и на Йоанна Венелинова за изпълнението на „Хумореска" от В. Стоянов и „Валс" от Б. Мюлер. Журито връчи Диплом на г-жа Кети Арабова за високи постижения в музикално-педагогическото творчество.

Мирослава Милева - член на школа „Детски парламент" с ръководител Юлия Кавръкова беше отличена с първо място в Националния конкурс за рисунка „Как си представям авторитетния учител", организиран от Дружество на психолозите в България".

Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета" с ръководители Ангелина Милева и Юлия Недева участваха за поредна година в Националния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Сезони" - Бургас`2010. Представиха се над 100 индивидуални изпълнители и 17 вокални групи цялата страна. Регламентът предвиждаше участниците да изпълняват по една българска и една чужда песен. Журито беше изключително затруднено да отличи по 3 деца от всяка възрастова група.

Децата от „Сребърни звънчета" спечелиха следните награди:
Първа награда за Божена Върбанова - 8 г., която изпълни песните „Паскуалино" и „Някъде над дъгата".
Първа награда за Маргарита Димитрова - 5г. за „Чело коте книжки" и „Балонче".

Трета награда за Тино Вичев 13г. за песните „Душа" и „Кабаре".
Трета награда за дует - Божена Върбанова и Стефан Трифонов - 8г. за песните „Художници у дома" „Ей така сътворен е света".
Трета награда за квинтет за изпълненията на песните „Отвори ми" и „Вълшебен летен ден".

Предстоят още национални и международни конкурси, в които ще участват школите по изкуства в Общински детски комплекс.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnencheta-ot-ODK-subraha-kup-nagradi-150787
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.