Как в село Труд тъпчат суджука с праз, а ракията е 50 градуса
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 25.12.2022Коментари ()1130
©
Румен Бахов ни отвежда в село Труд, за да ни покаже как се тъпче суджук с праз. В населеното място са култивирали специален сорт от зеленчука, наречен запалвач. В едно от семействата приготовленията са започнали рано сутринта, съобщава Nova.

Баба Величка е позволила на снаха си да започне с точенето на корите за баницата и тиквеника. Докато се приготвят традиционните рецепти, младите в семейството се учат как да приготвят ястията.

В Труд на почит е и ракията. Обясняват, че тя не бива да е под 50 градуса.




Още по темата: общо новини по темата: 251
16.11.2024 »
25.12.2023 »
06.12.2023 »
03.12.2023 »
01.12.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kak-v-selo-Trud-tupchat-sudzhuka-s-praz-a-rakiyata-e-50-gradusa-1508936
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.