Масово липсва сигнализация по варненските газстанции
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 31.03.2010Коментари ()715
© Varna24.bg
Масова липса на сигнализация и специални знаци за извършвана дейност, както и липса на газ-анализатори на всяка от колонките, са регистрирали служителите от Инспекцията по труда във Варна по време на проверки в газовите станции, съобщи на нарочна пресконференция днес директорът на регионалната служба инж. Иван Иванов.

След като са били проверени всичките 91 газстанции, въведени в експлоатация след 2005 г., се оказва, че в момента функционират 82 от тях. Броят на издадените актове за различни нарушения е 99, посочи още инж. Иванов. По негова информация с газ търгуват на едро само две предприятия в региона.

103 нарушения пък са регистрирали от Инспекцията по труда в общо 32-ата регистрирани регионални пункта за технически прегледи на газови инсталации, като са съставени 19 броя актове.

Като цяло може да се каже, че липсват планове за ликвидация на авариите, а където има такива, работниците не ги познават, коментира шефът на инспекцията. В 22 от случаите пък нарушенията са свързани със защитните средства и не проведени инструктажи.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Masovo-lipsva-signalizaciya-po-varnenskite-gazstancii-153252
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.