"Свети Константин" придоби строителна компания
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 09.04.2010Коментари ()930
© Varna24.bg
„Свети Свети Константин и Елена холдинг" АД е придобило и последните 25% от капитала на „Парк Билд" ООД, отново за сумата от 2,061 млн. лв, превръщайки се по този начин в едноличен собственик на дружеството, се казва в съобщение на холдинга до БФБ - София.

Продавач е „Проучване и добив на нефт и газ" АД, като сделката е сключена на 29 март 2010 г., а вчера е направено вписване на новото обстоятелство по партидата на „Парк Билд" в Търговския регистър.

Както продавачът, така и купувачът са част от групата на „Химимпорт" АД. След три идентични на сегашната сделки през миналата година холдингът придоби 75% от „Парк Билд". Сделките бяха през март, юни и септември. Така в рамките на една година „Св. св. Константин и Елена" закупи „Парк Билд" за 8,245 млн. лв.

„Парк Билд" се занимава с проектиране, строителство и продажба на недвижими имоти, обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, управление на недвижими имоти и др.
Дружеството притежава различни имоти, сред които 5 парцела с обща площ 7 дка във вилната зона на с. Чифлик, община Троян, както и терен с площ 14 дка в кк Св. Константин с хотелска част, наречена „Дом на геолога".

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sveti-Konstantin-pridobi-stroitelna-kompaniya-154981
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.