Закуските поскъпват | ||||||
| ||||||
От Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич отчитат ново поскъпване на закуските, което се дължи на допълнителните суровини, които се влагат в тях. Влизането на закона за нулево ДДС върху хляба и брашното от миналата година е задържало цените на същите нива. Повишаване на цената на закуските с около 10 стотинки се наблюдава при някои от производителите от началото на тази година, посочва пред БНР председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич Тодор Няголов. "Всичко е в резултат на консумативите, които използваме - колбаси, сирене, кашкавал", казва Няголов. Цената на брашното не е понижена, независимо от нулевото ДДС, затова и хлябът не може да се очаква да стане по-евтин, допълва Тодор Няголов. По думите му мелничарите вдигнали цената на брашното и то вече се търгува от 960 до 1000 лева за тон без ДДС. Според Тодор Няголов в близките месеци покачване на цената на хляба не се очаква. |