"Св. Св. Константин и Елена" ще отбележи Деня на Земята
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 21.04.2010Коментари ()506
© Varna24.bg
По традиция к.к. Св. Св. Константин и Елена ще отбележи Световния ден на Земята - 22 април. За втора поредна година гости на курорта са учениците от ОУ „Черноризец Храбър" - училище, което има дългогодишна история в еко-инициативите. 26 деца от V клас ще се включат в почистването на парка на курорта. Възпитаниците на училището са със специално отношение към опазването на околната среда. Те са защитили множество еко-проекти, сред които и „Класна стая на открито", финансиран по Програма МАТРА на Министерството на Външните работи на Кралство Холандия и Инициатива ДАРВИН на Министерството по околна среда, храните и селскостопански работи на Великобритания.

За първи път в инициативата „Зелен фонд" на „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД, освен учениците от ОУ „Черноризац Храбър", ще се включат и възпитаници от дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Надежда" във Варна и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра, Надежда и Любов" в с. Кичево. Те ще участват в мероприятията за Деня на Земята по линия на клуб „Приятели" на Социална асоциация „Св. Андрей", на която Фондация „Св. Св. Константин и Елена" е член от началото на този месец.

В събота - на 24 април по инициатива на родителския комитет и учениците от ІVе клас на ОУ „Кирил и Методий", заедно със своите родители, също ще садят дръвчета.
"Зеленият фонд" има за цел да съхрани и обогати парковата среда в курорта. Желанието на „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД е да приобщи младите хора към идеите за по-чиста и здравословна околна среда, както и за запазване и обновяване на зеленото богатство на първия български морски курорт, който през 2008 г. отбеляза 100 години от създаването си.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sv-Sv-Konstantin-i-Elena-shte-otbelezhi-Denya-na-Zemyata-157781
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.