ВТГ "Г. С. Раковски" се радва на изключително успешна година
Автор: Екип Varna24.bg 15:56 / 29.04.2010Коментари ()2132
©
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С над 15-те спечелени награди от международни и национални състезания и работата си по множество проекти ръководството на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски" отчита изключително успешна година. В навечерието на патронния си празник, който ще бъде отбелязан утре, ръководството даде пресконференция с участието на част от учениците, донесли радост на своите преподаватели с успехите си.

Сред по-важните отличия са второто място на Радослав Лазаров и Цветелина Петрова (XII „а") от международното състезание „Банките в действие", чийто финал се е състоял в средата на април в Брюксел, и завоюваното по-рано първо място в състезанието за европейските награди eTwinning 2010 в Севиля, Испания. Като награда за първото място предстои екипът от 21 ученици и техният ръководител да изкарат едноседмичен лагер в Малага.

Два нови проекта по програма „Коменски" пък е подготвил Немският клуб в училището с ръководител Павлин Иванов. Първият се отнася до възобновяемите енергийни източници, в рамките на който ще бъде разработен и уебсайт, и е съвместно с училища от Германия, Норвегия, Турция, Полша и Малта. А вторият е на културна тема и е за обмен на ученици от Германия, Финландия, Гърция и Турция.

Програмата по честването на 106-годишнината на ВТГ „Г. Ст. Раковски" утре включва и станалия вече традиционен благотворителен концерт в помощ на абитуриенти в затруднено социално положение, който ще започне в 15 часа в зала „Пленарна" на община Варна. „За да подадеш ръка, не е нужно непременно да си богат и известен", напомнят възпитаниците на гимназията.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/VTG-G-S-Rakovski-se-radva-na-izklyuchitelno-uspeshna-godina-159788
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.