85% от парите за отбранително-мобилизационна подготовка отиват за заплати
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 30.04.2010Коментари ()955
© Varna24.bg
По отношение на военно - временните пунктове за управление, във Варненска област и това, което съществува като нормално разположение на силите - дежурни и хора, които отговарят за съответните секции и пунктове, 85 % от средствата са изразходвани за работни заплати и 15 % за спешни ремонти.

Това заяви днес във град Долни Чифлик Областните управител на Варненска област Данчо Симеонов в рамките на учебния сбор за отбранително - мобилизационна подготовка и за управление на кризисни ситуации. За нови дълготрайни активи не са изразходвани никакви средства, уточни Симеонов, като каза, че по време на криза ще се почувства трудност за предвиждане на разходите. По отношение на военно-временната подготовка, кметовете на общините и директорите на държавните ведомства имат определени функции.

Сборът, който днес се проведе в град Долни Чифлик, е насочен към уточняването на правилата за изпълнението на тези функции. Данчо Симеонов посочи, че пред кметовете на общините във Варненска област е направен кратък анализ за постигнатото и за предстоящата работа. Областният управител на Варна допълни, че въпреки това сили за нормална реакция по време на криза ще има.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/85-ot-parite-za-otbranitelno-mobilizacionna-podgotovka-otivat-za-zaplati-160060
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.