Наш кораб се сблъска с холандски в Северно море
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 02.05.2010Коментари ()19425
©
Калиакра", менажиран от Cosmos Shipping, се е сблъскал с холандския риболовен съд "Andries de Vries" в Северно море, съобщи руският сайт Морски бюлетин. Инцидентът е станал на 29 април сутринта близо до холандското крайбрежие. "Калиакра" се ударил в десния борд на холандския кораб и един от рибарите паднал зад борда. За щастие хората от екипажа веднага го извадили от морето. С помощта на бреговата охрана "Andries de Vries", който е получил пробойна, е закаран до най-близкото пристанище и поправен. След инцидента кораб "Калиакра" е отплавал за Дания, където се очаква да започне разследване на случая.

"Andries de Vries" е строен през 1991 г. и плава под холандски флаг. Българският товарен кораб е строен през 1984 г. и плава под флага на Малта.

Това не е първият инцидент с "Калиакра". В края на 2008 г. статистика показа, че той е сред българските кораби, получили най-много забележки заради нередности по европейски пристанища. При направени 4 проверки на "Калиакра" инспекторите са констатирали общо 48 нередности.

В. "Черно море" потърси за коментар ръководството на фирмата оператор Cosmos Shipping. Оттам обаче увериха, че до този момент не са получили официално потвърждение за инцидента. Проведен е разговор с капитана на българския кораб, чието име обаче пожелаха да остане в тайна. За това, че е имало инцидент, управлението на фирмата е научило от английски морски сайт, но е склонно да вярва, че чуждестранните медии търсят сензации. Действително товарният кораб "Калиакра" пътува към Дания и никой не би могъл да попречи да бъде извършено разследване, казаха още от фирмата оператор.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nash-korab-se-sbluska-s-holandski-v-Severno-more-160257
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.