Орязват държавната субсидия за общините с 20%
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 05.05.2010Коментари ()1002
© Varna24.bg
Да се намали с 20% държавната субсидия за всички общини в България е поредната антикризисна мярка на финансовия министър Симеон Дянков. Решението е огласено пред представители на Националното сдружение на общините, които заседаваха вчера в столицата по проблемите на изпълнение на Закона за държавния бюджет за 2010 г, научи Varna24.bg.

Идеята е мярката да бъде гласувана със задна дата - от 1 януари, което би нанесло сериозен удар на всяка една община, а някои от по-малките направо биха били принудени да затворят, тъй като бюджетът им е по-малък дори от изравнителната сума, която се получава в края на годината. Дянков обаче е изчислил, че по този начин правителството ще спести 182 милиона лева.

Представителите на общините са обявили решението за крайно неприемливо и са поискали среща с министър-председателя Бойко Борисов, който е поел ангажимент да внесе предложение на днешното заседание на правителството орязването на парите да бъде от 1 юли, което на годишна база означава 10% намаляване на субсидиите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Oryazvat-durzhavnata-subsidiya-za-obshtinite-s-20-160896
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.