Регулират 10 местности с улични планове
Автор: Екип Varna24.bg 15:33 / 05.05.2010Коментари ()781
© Varna24.bg
Десет селищни образувания във Варна ще бъдат обезпечени с планове за улична регулация. Това съобщи главният архитект на Община Варна Петър Йорданов.

Така ще бъдат избегнати неточностите и предотвратени съседски спорове и ред други недоразумения в „Добрева чешма", „Ваялар", „Перчемлията", „Телевизионна кула", „Акчелар", „Манастирски рид, Бялата чешма и дъбравата", „Виница-Север" и „Прибой". Към момента процедурата за издаване на строителни разрешения там досега не е била съпроводена с ясно изразена концепция за начина на застрояване, от къде се захранват имотите, какъв е достъпът до тях и от къде минава техническата инфраструктура, обясни арх. Йорданов.

Между 250 000 и 300 000 лева са заложени в бюджета за изработване на 10-те плана. В края на май ще бъде обявена процедурата за обществената поръчка. Плановете се очаква да бъдат готови до 1 година. „Техническата работа по един такъв план отнема около 4 месеца, но след това следва дълъг период по приемането и затова не може да се каже точно кога ще всеки от тях реално ще влезе ви сила", коментира глaвният архитект.

С планове за улична регулация догодина ще се сдобият и селищни образувания „Ментешето", „Балъм дере" и „Боровец-Юг".

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Regulirat-10-mestnosti-s-ulichni-planove-161116
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.