Над 2 км бракониерски мрежи иззети от инспектори на ИАРА Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 19.05.2010Коментари ()714
©
От влизане в сила на забраната за риболов през размножителния период /15 април 2010 г./ досега, инспектори на Териториалното звено на ИАРА Варна са иззели над 2 км бракониерски мрежи при проверки на вътрешни водоеми и Черно море.

Инспекторите от ТЗ на ИАРА Варна са констатирали риболов по язовири и река Камчия в нарушение на забраната, риболов без билети, както и риболов със забранени риболовни уреди. При проверки на река Камчия са иззети 7 бр. самоделни капанни уреда тип „кеп" и са съставени 5 констативни протокола на неизвестни нарушители. През периода на забраната и при проверки на яз. „Цонево" са съставени 3 акта на бракониери за установени административни нарушения, иззети са около 500 метра бракониерски мрежи, 9 бр. самоделни въдици и няколко риболовни уреда тип „герим".

При проверки във водите на Черно море, установените нарушения са риболов с мрежени уреди за калкан и попчета, както и риболов със забранени риболовни уреди /дънни тралиращи средства/. Служителите на ИАРА Варна са извадили от Черно море калкански мрежи с обща дължина около 1600 метра и 100 метра мрежи за попчета. Съставени са два административно наказателни акта на лица, осъществяващи рапаноулов с дънни тралове.

Част от акциите са извършени със съдействието на Гранична полиция Варна Варна и служители на РДВР Варна.

Инспекторите от Териториалното звено на ИАРА Варна са осъществили и проверки на търговската мрежа за наличие на документи доказващи регламентирания произход на рибата. Проверявани са и минималните размери на предлаганите за продажба риба и други водни организми.

Ежедневно се извършват проверки по лодкостоянки и места за разтоварване на уловите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-2-km-brakonierski-mrezhi-izzeti-ot-inspektori-na-IARA-Varna-164159
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.