Съдят бригадир за смъртта на работник
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 21.05.2010Коментари ()1048
© Varna24.bg
Във Варнененския окръжен съд тръгна делото срещу 50-годишен бригадир, който е обвинен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на свой работник. На съдебната скамейка бе Петър Петров от добричкото село Ведрина. Според прокуратурата той е виновен за смъртта на работника Ахмед Ибрахимов заради немарливо изпълнение на служебните си задължения.

Трагедията води началото си от март 2008 г., когато започнало изграждането на хотел „Славей" на Златните. Строително-монтажните работи били поверени на разградска фирма, която назначила за технически секретар Петър Петров. Той отговарял за инструктажа и ръководството на общите работници, в това число и на Ибрахимов. На 4 май работниците трябвало да махат строителни платна от 6 ет. на строежа. Обектът не бил обезопасен с мрежа или парапети.

В обедната почивка работниците си махнали каските, като след това не ги сложили отново. Около 15,30 ч. Петров им казал да приключват, но Ибрахимов и негов колега решили да махнат още 1 платно, което им оставало. Това се оказало фатално за Ахмед, който се подхлъзнал. При падането той си счупил черепа. Делото е отложено за 1 юни заради изискана от защитата допълнителна документация.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudyat-brigadir-za-smurtta-na-rabotnik-164615
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.