Община Варна помага за закупуването на подвижен ехограф
Автор: Екип Varna24.bg 19:02 / 27.05.2010Коментари ()804
© Varna24.bg
Има начин община Варна да помогне на асоциацията на онкоболните във Варна за закупуването на подвижен ехографски апарат. Това ще стане чрез онкологичния диспансер, който е общински. Шефът на диспансера д-р Господин Игнатов ще закупи апарата и ще го предостави на председателя на Българската асоциация на онкоболните Яна Георгиева.

От днешното заседание на постоянната комисия по здравеопазване стана ясно още, че общината ще помогне с 50 000 лв. на асоциацията на онкоболните, която пък от своя страна вече е събрала 60 000 лв. Мобилният апарат ще бъде използван както за хилядите болни във Варненско, така и за профилактика на здравно неосигурени граждани.

Съветниците разгледаха и искане от шефката на Окръжна болница доц. д-р Лидия Петкова за финансово обезпечаване ремонта на единствения им гастроскоп. Апаратът се развалил по време на диагностично-лечебна процедура и по думите на общински съветник едва не убил пациент.

В момента здравното заведение все пак разполага с ендоскоп, предоставен им от фирмата, която е взела разваления за поправка. Към писмото е приложена и оферта за закупуването на изцяло нов апарат, чиято цена с доставката е 70 442 лв. и 82 ст. Машината е от изключителна важност, тъй като се използва в спешната хирургия.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-pomaga-za-zakupuvaneto-na-podvizhen-ehograf-166100
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.