Динозаври ще крачат в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 17:21 / 31.05.2010Коментари ()954
©
Динозаври ще крачат през лятото в Морската градина, научи Varna24.bg. Това ще стане след като до няколко дни заработи нова атракция по идея на Природонаучния музей - диорама, или възстановка на средата, в която са живели динозаврите.

Самите макети на праисторическите животни ще са като истински - ще крачат и ще издават звуци, каквито се предполага, че са издавали преди повече от 65 милиона години. Растителният свят и останалото им обкръжение също ще е във вида от преди милиони години. Все още не е ясно кои видове динозаври точно ще са в атракционния парк, който ще бъде 240 квадратни метра.

Макетите пристигат от Украйна. Специална фирма се занимава с проектиране и изработка на такива динозаври. В момента в Морската градина, където ще е парка, се извършва монтажа на диорамата. Тя ще се намира пред Природонаучния музей, до т.нар. младежка площадка и се очаква да заработи най-късно до края на седмицата. Все още не е окончателно решено колко ще е входа за динозавърския парк, но най-вероятно ще се плащат по 6 лева за деца и 8 лева за възрастни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dinozavri-shte-krachat-v-Morskata-gradina-167020
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.