Румънски полицаи ще пазят туристите по родното ни Черноморие
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 17.06.2010Коментари ()1056
© Varna24.bg
Румънски полицаи ще участват в охраната на летните ни курорти това лято, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Заради огромния брой туристи от северната ни съседка е било взето решение полицаи от Румъния да бъдат командировани у нас до края на лятото. Те ще се грижат за безопасността на румънските туристи.

Най-много румънски полицаи ще има по Северното Черноморие, където има и най-голям брой туристи от северната ни съседка, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

На същия този принцип ще бъдат командировани български полицаи в Румъния, макар че българските туристи в северната ни съседка не са толкова много. По думите на вътрешния министър Цветан Цветанов с около 10 процента се е увеличил туристическият поток след пускането на повече полицейски екипи за гарантиране на сигурността в летните курорти. Това е докладвал преди дни директорът на областната дирекция на МВР в Бургас. Според Цветан Цветанов целта е с полицейското присъствие да се предотвратят посегателства върху чуждестранни туристи по курортите.

Вътрешният министър е разпоредил през месеците юли и август на пътната отсечка Петолъчката-Карнобат да бъде увеличено полицейското присъствие, за да се предотвратят катастрофите и да се избегнат задръстванията.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rumunski-policai-shte-pazyat-turistite-po-rodnoto-ni-Chernomorie-171285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.